bel ons +31 (0)85 044 18 96
die

FODMAP-diëtist

Beter in je vel met voeding

Zo'n 15% van de Nederlanders heeft Prikkelbare Darm Syndroom of PDS-klachten. De belangrijkste symptomen zijn buikpijn, gasvorming en een afwijkend ontlastingspatroon: verstopping of diarree of beide. Voeding blijkt een grote rol te spelen in het verlichten van deze klachten. Voornamelijk het verminderen van FODMAPs.

 

Het FODMAP-dieet volgen is meestal effectief, maar ook intensief en het is van groot belang om deze groep mensen informatie te kunnen verstrekken over welke producten voor hun veilig zijn om te eten.

 

PS in foodservice heeft in samenwerking met FODMAP-diëtist een FODMAP FoodBook samengesteld. Een FoodBook met alleen maar producten die geschikt zijn tijdens dit dieet. Bekijk hem hier!

Dit FoodBook is nog niet compleet, dus ken je producten die hier bij moeten? Laat het ons weten!

 

Bekijk dit filmpje voor meer informatie: 

 

PS in foodservice werkt samen met steeds meer organisaties om productinformatie te laten bijdragen aan een beter leven, ook voor consumenten. Zo werken we ook samen met 2FeelBetter Dieetadvies & Coaching.

 

Sigrid van der Marel-Sluijter is moeder, diëtist en eigenaar van 2FeelBetter Dieetadvies & Coaching: ‘Omdat ik zelf mijn hele leven al een prikkelbare darm heb met klachten zoals buikkrampen, obstipatie en winderigheid, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdagende job waarbij ik zowel mezelf als andere mensen kan helpen op voedingsgebied. Ik vind het heel belangrijk dat mensen lekker in hun vel zitten. Dit is veel belangrijker dan bijvoorbeeld een getal op de weegschaal of een bloeduitslag. Ik wil mensen dit dan ook in laten zien, dit is mijn visie:

 

Alle mensen voelen zich goed, zitten lekker in hun vel, lachen en zijn gelukkig doordat ze makkelijk kunnen beschikken over de juiste kennis over voeding en dit bij henzelf toepassen.

De missie van 2FeelBetter is een innovatieve diëtistenpraktijk die kwaliteit belangrijk vindt. De diëtisten van de praktijk nemen de tijd voor mensen met medische klachten om inzicht te krijgen in psyche en voeding in relatie tot hun huidige klachten zodat ze met de nieuwe kennis en inzichten zich beter gaan voelen.

 

In 2013 ben ik op het FODMAP-dieet gestuit en heb me daarin verdiept en bij mezelf toegepast. Dit dieet was de allereerste verandering op voedingsgebied wat mijn klachten deed verdwijnen! Niet altijd, maar ik heb meestal nergens last meer van. Geen krampen, geen obstipatie, geen winderigheid. Hoe heerlijk kan het leven dan zijn! En dat gun ik iedereen met darmklachten. Ik geloof er heilig in dat je met voeding, de juiste mind-set en supplementen buikpijn-vrij kan zijn!

 

Als pionier ben ik in 2014 naar Londen geweest om de internationale FODMAP-opleiding voor diëtisten te volgen bij KCL. Een jaar later deed ik daar de vervolgopleiding en later ben ik samen met mijn collega Mirte naar het 3-daagse symposium van Monash University in Prato, Italië geweest. Deze universiteit is de ontwikkelaar van het FODMAP-dieet en doet onderzoek naar voedingsmiddelen en de hoeveelheid fodmaps die ze bevatten. Mirte is voedingskundige en kok en samen hebben we in januari 2015 de website fodmapfoodies.nl opgericht om consumenten te inspireren en informeren over het FODMAP-dieet. Dit jaar richten wij ons meer op zorgprofessionals omdat wij willen dat er meer bekendheid komt over het dieet en omdat wij willen dat andere diëtisten mensen met darmklachten op de juiste manier met het FODMAP-dieet kunnen gaan begeleiden. Het is geen eenvoudig dieet maar wel een heel effectief dieet en wij geloven erin dat diëtisten met hun medische kennis en ervaring mensen heel goed kunnen begeleiden met het dieet.

 

Als ‘fodmap’-diëtist en voedingskundige willen wij, Mirte & ik, ons ook gaan richten en gaan samenwerken met diverse bedrijven omdat wij willen dat mensen met darmklachten makkelijk de juiste voedingsmiddelen kunnen vinden, online en in de winkels. Dat is één van de redenen dat we met PS in foodservice gaan samenwerken. Onze wens is dat er steeds meer bekend wordt over de aanwezigheid van fodmaps in voeding en dat er steeds meer fodmap-arme lekker en gezonde voedingsmiddelen worden ontwikkeld die ook nog makkelijk verkrijgbaar zijn.''

FODMAP-diëtist


Bekijk website
Direct meer informatie opvragen

Overige partners in Belangenorganisaties

Duurzamereten.nl

Deze website is een initiatief van de Alliantie Verduurzaming Voedsel en bevat informatie...

Lees verder
FODMAP-diëtist

Zo'n 15% van de Nederlanders heeft Prikkelbare Darm Syndroom of PDS-klachten. De belangri...

Lees verder
Gen-F

GEN•F is een initiatief van Track Foodservice van Hotel Management School Maastricht, Foo...

Lees verder
Green Protein Alliance

De Green Protein Alliance is een vernieuwend samenwerkingsverband van partijen die werken...

Lees verder
HorecaPact

Procent en Maison van den Boer hebben op 2 maart 2015 een coöperatieve vereniging opgeri...

Lees verder
Intrakoop

Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie van de zorg in Nederland. Zo’n 550 zorgorganis...

Lees verder
Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in Nederland....

Lees verder
Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS)

De KNS is een deskundige en laagdrempelige belangenbehartiger en dienstverlener voor slag...

Lees verder
Nierpatiënten Vereniging Nederland

De Nierpatiënten Vereniging Nederland is met 7.800 leden dé vereniging van en voor mens...

Lees verder
Nudge

Nudge is een bedrijf met een missie: wij willen blijvende gedragsveranderingen realiseren...

Lees verder
Personalised Nutrition & Health

Het consortium Personalised Nutrition and Health, een initiatief van TNO en Wageningen Un...

Lees verder
Procent

Procent is hét gratis inkoopplatform van Nederland. Duizenden horecazaken maken al gebru...

Lees verder
Voedingscentrum / RIVM

Levensmiddelendatabank

Het Voedingscentrum en het RIVM beheren de Levensmiddelendatabank...

Lees verder
WijGastvrij

WijGastvrij is de branchevereniging voor Uitblinkers in gastvrijheid en eten en drinken i...

Lees verder
Zo kan het ook

#zokanhetook is een campagne in het leven geroepen door de Green Protein Alliance, een ma...

Lees verder